Je kunt mondkapjes kopen bij een groot aantal verkooppunten. Het assortiment in Nederland is groot, omdat je hier nu vanaf 1 december ook in openbare ruimtes een mondkapje op moet. Veel verkooppunten haken daarop in door mondkapjes op te nemen in het assortiment. Aan aanbod is er dus geen tekort. Voor al online worden er allerlei mondkapjes verkocht, in verscheidene kleuren, met extra opties, met een print of een foto die je zelf aanlevert. De mogelijkheden zijn eindeloos. Mondkapjes kopen online heeft bepaalde voordelen en zo lang je je van de aandachtspunten bewust bent, profiteer jij van de enorme variatie.

Voordelen mondkapjes kopen online

Online mondkapjes kopen heeft zo zijn voordelen:

  • Het assortiment en het aanbod is groot en je vindt er mondkapjes die perfect aansluiten bij je outfit en je persoonlijkheid.
  • Ook al is er een groot aanbod, webwinkels bieden handige filters aan waarmee je alleen de mondkapjes ziet waarin jij bent geïnteresseerd.
  • Je hoeft de deur niet uit, er zijn geen openingstijden, geen wachtrijen bij de kassa, geen andere klanten in je pad en je hoeft niet op zoek naar een (betaalde) parkeerplaats.
  • Mondkapjes worden online vaak met korting aangeboden. Online producten zijn goedkoper omdat de winkels minder kosten maken om te draaien.

Wat zijn de risico’s?

Online winkelen is niet voor niets bijzonder populair en dat niet alleen voor mondkapjes. Uiteraard is het ook belangrijk om je bewust te zijn van de aandachtspunten als je mondkapjes gaat kopen bij een webwinkel. Je kunt het product niet zien voordat je het aanschaft en dat maakt de kans op een miskoop groter. Valt je mondkapje inderdaad tegen, dan kan retourneren soms lastig zijn. Als je je mondkapjes wilt kopen bij een webwinkel, dan is het dus zaak dat je dit risico voor een miskoop zo klein mogelijk maakt.

Zo voorkom je een miskoop

Gelukkig is dat vrij makkelijk. Natuurlijk is er altijd een kans dat het mondkapje tegen valt, maar als je op de onderstaande punten let, dan is deze kans aanzienlijk kleiner.

  • Controleer de kwaliteit van de mondkapjes die je gaat kopen door te letten op het materiaal (katoen is het beste), het aantal stoflagen (kies voor minimaal twee) en de afmetingen (14cm x 22cm is dan prima).
  • Lees klantenrecensies en – beoordelingen door en je leert meer over de kwaliteit en het gebruik van de mondkapjes.
  • Kies voor een Nederlandse online winkel. Retourneren en communiceren is dan veel gemakkelijker. Daarnaast weten deze winkels wat er speelt in ons land en daar wordt het assortiment dan op aangepast.
  • Lees de voorwaarden goed door en zorg ervoor dat je er bekend en akkoord mee bent voordat je je bestelling plaatst.

Online winkelen met weinig risico

Door op de bovenstaande aandachtspunten te letten kun je je mondkapjes online kopen zonder al te veel risico te lopen op een miskoop. En vallen de producten dan nog tegen, dan is retourneren veel gemakkelijker dan naar een winkel aan de andere kant van de wereld.