Als er iets is dat de meeste mensen erg vervelend vinden om mee te maken dan is het gewichtstoename. Bij een toename van twee of drie kilo hoor je niet veel mensen klagen, maar als het om meer kilo’s gaat wordt het vervelend. We doen er alles aan om af te vallen en helaas lukt dat niet altijd meteen. Voor de een is het helaas zwaarder om af te vallen dan voor een ander, maar het is in veel gevallen wel mogelijk. Er zijn alleen wel een aantal dingen die je echt nodig zult hebben om je doel te bereiken.

Wilskracht en geloof

Dat je zegt dat je wilt afvallen is een ding, maar er ook echt je best voor doen is iets anders. Je kunt wel zeggen dat je dat extra gewicht kwijt wilt, maar ga je daar ook echt iets voor doen? Je zal je oude lievelingsshirt van philipp plein namelijk niet weer passen met alleen een leuk idee. Je zal er hard voor moeten werken en er echt in geloven dat je dat philipp plein shirt weer zal passen. Oude kleding is een goede manier om jezelf te motiveren voor het verliezen van gewicht. Je weet hierdoor immers dat je ook die maat kunt hebben, want die had je immers al.

Beweging werkt

Veel mensen gaan als ze gewicht kwijt willen raken een gezond eetpatroon aan nemen. Dat is een heel verstandige keuze natuurlijk. Je kunt zo met zo min mogelijk koolhydraten, vetten en letten op de calorien al een heel eind komen. Goed gevarieerd eten hoort vaak ook bij het plan en ga zo maar door. Gezond eten alleen kan voor sommige mensen het gewenste resultaat realiseren, maar voor de meeste komt er ook beweging bij kijken. Gezond eten en niet voldoende bewegen is niet ideaal. Een half uurtje per dag tijd besteden aan goede beweging is een perfecte aanvulling op je schema. Je zal snel merken dat je andere resultaten boekt wanneer je naast gezonde voeding ook denkt aan een vorm van beweging in je dagelijkse routine.

Zelfbeeld

Vergeet nooit dat je gewicht je niet per definitie mooier of lelijker maakt. Je moet bij een paar kilo’s meer of minder dan ook niet gaan denken dat je er niet goed uitziet. Gezond zijn is natuurlijk erg fijn en eigenlijk gewoon een must, maar je moet je ook goed voelen. Je zelf beeld moet ten allen tijden positief zijn. Zo houd je de motivatie ook langer vast.