Als je af wil vallen en het maar niet wil lukken, snappen we dat je op een gegeven moment elk dieet wil proberen dat je tegenkomt. Toch zijn er diëten die je absoluut niet wil proberen. Diëten die ontzettend slecht zijn voor je gezondheid. We zetten een paar maffe diëten die je nooit moet proberen voor je op een rijtje.

Sapkuur
Een dieet dat tijden populair was, ook onder celebrities, is een sapkuur. Dit is een dieet waarbij je alleen maar sapjes mag drinken. Eten mag je dus niet. Een paar dagen sapkuren kan in feite geen kwaad, je lichaam heeft namelijk genoeg reserves voor een paar dagen. Echter is langer sapkuren erg slecht. Je spierweefsel wordt afgebroken en een sapkuur bevat onvoldoende voedingsstoffen. Een paar dagen sapkuren heeft vrijwel geen nut. Begin er dus niet aan, het werkt niet en het is enorm slecht voor je. Continu rondlopen met een hongergevoel is ook niet erg bevorderlijk.

Babyvoeding
Een ander maf dieet dat is over komen waaien uit Hollywood is het babyvoeding dieet. Een voorbeeld van een celebrity die dit heeft gedaan is Jennifer Aniston. Het is de bedoeling dat je bij dit gekke dieet elke dag 14 porties babyvoeding eet. Het klinkt ideaal (al klinkt het ook erg smerig), maar door dit dieet mis je een hoop belangrijke vezels. Hierdoor heb je nooit een gevuld gevoel. Ook kun je darmproblemen krijgen. Begin er dus niet aan.

Vogelvoer
Dit gekke dieet komt van Victoria Beckham, ze is niet voor niets zo dun. Hier moet ze zeker wat voor over hebben, ze eet namelijk als een vogeltje. Niet letterlijk met wormen en dergelijke. Maar wel erg weinig voedsel. Naar horen zeggen eet ze alleen sojabonen, aardbeien en sla. Ze drinkt twee grote glazen algen-zeewier shakes. Dit is dus vrijwel niets, enorm slecht voor een volwassene. We vragen ons af hoe ze nog rechtop kan staan als ze dit dieet volgt.

Wil je graag afvallen, maar geen bizar dieet proberen? Zoek dan eens op gezonde recepten om mee af te vallen. Op deze manier val je in ieder geval gezond en verantwoord af.